Fachbereich Veterinärmedizin


Service-Navigation

    Publikationsdatenbank

    Eradikations- und Präventivmaßnahmen inklusive Rechtsverfahren (2002)

    Art
    Zeitschriftenartikel / wissenschaftlicher Beitrag
    Autoren
    Hildebrandt, G.
    Rauscher, K.
    Quelle
    FleischWirtschaft : von der Erzeugung bis zur Vermarktung von Lebensmitteln tierischen Ursprungs; 82 — S. 137–140
    ISSN: 0015-363x
    Kontakt
    Institut für Lebensmittelsicherheit und -hygiene

    Königsweg 69
    14163 Berlin
    Tel.+49 30 838 62550 Fax.+49 30 838 46029
    email:lebensmittelhygiene@vetmed.fu-berlin.de

    Abstract / Zusammenfassung

    Measures for minimization of the human health hazard from tissues from cattle infected with BSE are discussed, with special reference to the hazard from variant CJD. Topics considered include: regulations for high risk tissues; the safety of muscle meat, milk and dairy products; possible contamination of offal with central nervous system material; brain tissue; spinal cord tissue; mechanically separated meat products; extracerebrospinal ganglia; and the need for modifications to slaughter technology