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Fachbereich Veterinärmedizin


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    Publication Database

    Eradikations- und Präventivmaßnahmen inklusive Rechtsverfahren (2002)

    Art
    Zeitschriftenartikel / wissenschaftlicher Beitrag
    Autoren
    Hildebrandt, G.
    Rauscher, K.
    Quelle
    FleischWirtschaft : von der Erzeugung bis zur Vermarktung von Lebensmitteln tierischen Ursprungs
    Bandzählung: 82
    Seiten: 137 – 140
    ISSN: 0015-363x
    Kontakt
    Institut für Lebensmittelsicherheit und -hygiene

    Königsweg 69
    14163 Berlin
    +49 30 838 62551 / 52790
    lebensmittelhygiene@vetmed.fu-berlin.de / fleischhygiene@vetmed.fu-berlin.de

    Abstract / Zusammenfassung

    Measures for minimization of the human health hazard from tissues from cattle infected with BSE are discussed, with special reference to the hazard from variant CJD. Topics considered include: regulations for high risk tissues; the safety of muscle meat, milk and dairy products; possible contamination of offal with central nervous system material; brain tissue; spinal cord tissue; mechanically separated meat products; extracerebrospinal ganglia; and the need for modifications to slaughter technology