Fachbereich Veterinärmedizin


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    Publikationsdatenbank

    Genome sequences of two stress-tolerant Campylobacter jejuni poultry strains, 305 and DFVF1099 (2011)

    Art
    Zeitschriftenartikel / wissenschaftlicher Beitrag
    Autoren
    Takamiya, Monica
    Ozen, Asli
    Rasmussen, Morten
    Alter, Thomas (WE 8)
    Gilbert, Tom
    Ussery, Dave W
    Knøchel, Susanne
    Forschungsprojekt
    FBI - ZOO: Untersuchungen zur Tenazität ausgewählter Campylobacter jejuni/coli- und Yersinia enterocolitica-Stämme in Lebensmittelmatrizen (TP 08)
    Quelle
    Journal of bacteriology : JB; 193(19) — S. 5546–5547
    ISSN: 0021-9193
    Sprache
    Englisch
    Verweise
    DOI: 10.1128/JB.05753-11
    Pubmed: 21914871
    Kontakt
    Institut für Lebensmittelsicherheit und -hygiene

    Königsweg 69
    14163 Berlin
    Tel.+49 30 838 62550 Fax.+49 30 838 46029
    email:lebensmittelhygiene@vetmed.fu-berlin.de

    Abstract / Zusammenfassung

    Campylobacter jejuni is a food-borne pathogen with a high prevalence in poultry meat, which in fresh unfrozen condition is the major source of campylobacteriosis. C. jejuni strains DFVF1099 and 305 are considered tolerant to several environmental stresses (T. Birk et al., J. Food Prot. 73:258-265, 2010; S. L. On et al., Int. J. Med. Microbiol. 296:353-363, 2006). Here, we report the genome sequences of C. jejuni 305 and DFVF1099, a turkey and a chicken isolate, respectively.